Nieten Internationale Spedition, s.r.o.

specialista na poskytování celních služeb

 NIETEN

Historie


V roce 1924 založil Albert Kretschmer spolu s Carlem-Augustem Nietenem z Duisburgu v sudetském městečku Tetschenu firmu NIETEN, mezinárodní podnik pro přepravu dřeva, a od roku 1927 z ní postupně vybudoval - jako jediný společník firmy - největší spedici, zabývající se přepravou dřeva v tehdejším Československu a Rakousku. Dcera Alberta Kretschmera, paní Christl Lastovka-Kretschmer a její syn Klaus Lastovka pokračovali v budování rodinné firmy zřizováním poboček a kanceláří, specializovaných na poskytování celních služeb ve stále se rozrůstající Evropě.

Od roku 1992 působila firma Nieten na českém trhu a v roce 1995 vznikla v ČR společnost Nieten Internationale Spedition a postupně vybudovala síť hraničních a vnitrozemských pracovišť, specializovaných na poskytování celních a přepravních služeb.

V roce 2001 vznikla společnost Nieten Zollservice na Slovensku, která poskytuje celní odbavení na celém území Slovenské republiky.

V roce 2003 vznikla společnost Nieten Serwis Celny v Polsku, která nabízí přepravní služby, skladování zboží ve vlastním skladu a celní služby na celém území Polské republiky.

V roce 2009 vznikla v Česku společnost Kontisped s.r.o., která zajišťuje přepravní služby, skladování zboží a další související služby - jako uvolňování zboží v EU přístavech a vystavování tranzitních dokladů z EU přístavů, a na kterou Nieten CZ v rámci zachování neutrality a zkvalitnění služeb převedl činnost spojenou s dopravou a spedicí.

V roce 2020 byla v Česku společností Nieten Internationale Spedition CZ, společností Kontisped a německou společností EMO-LOG GmbH založena společnost EMOLOG CZ s.r.o. Společnost nabízí celní služby se specializací na E-Commerce, zejména se Švýcarskem.